Klozet Kapağı Nasıl Takılır ve Değiştirilir?
Klozet kapağı kullanım klavuzunda yer alan bilgiler
- Satınalmış olduğunuz Visam ürünleri uzun süre inşaat alanında kalmamalıdır
- Klozet kapaklarının asit gibi, yada toz şeklinde olan aşınıdırıcı temizlik malzemeleri ile temizlenmemesi gerekmektedir
- Eğer ortamda asit ve aşındırıcı temizlik malzemeleri varsa ve bunlardan çıkan bir buhar ortamı oluşuyorsa, havalandırmanın mutlaka takılması gerekmektedir.
- Temizlik için tercih edilen bezlerin yada süngerlerin sert olmaması gerekmektedir.
- Ürünlerimizi sadece yumuşak ve sabunlu olan, bir bez veya süngerle silmeniz gerekmektedir.
- Klozet kapaklarının darbelere karşı korunması gerekmektedir.
- Klozet kapaklarının üzerine çıkılmamalı ve başka yerlere erişim için kullanılmamalıdır.
- Kullandığınız temizlik ürünlerinin klozet kapağında bulunan menteşe ve kapaklarına temas etmemesine özen göstermelisi gerekmektedir.
Klozet kapağının bakımı ,onarımı, takılması, değiştirilmesi ve kullanımında uyulması gerekenler
Klozet kapağının parlak kalması için mutlaka temiz,yumuşak ve nemli bir bez ile siliniz.Daha sonra kurulayınız.
Temizleme esnasında kullanacağınız temizlik malzemelerinin Kuvvetli ve aşındırıcı olmamasına özen gösteriniz. Aynı şekilde menteşelerinin de bu tarz aşındırıcılarla temas etmemesine dikkat edilmeli.
Sifonu çekmeden önce klozet kapağı neden kapalı olmalıdır
Klozet kapağı klozetin üstünü örten,dışarı koku ve su sıçramasını engeleyen, estetik olarak tamamlayıcı bir özelliğede sahip olan klozet aksesuarıdır. Güncel hayatımızda sıkça kullandığımız bir bir aksesuar olup doğru şekilde kullanılması sağlığımız için çok önemlidir. Kullanımda ilk dikkat etmemiz gereken hassas nokta, kapak açıkken sifonu çekmemektir. Bu kurala dikkat etmeden klozet kapağı açıkken sifonu çekmek,idrar ve dışkı içinde bol miktarda bulunan bakterilerin, etrafa yayılmasına neden olmaktadır. Bunun sonucunda tuvalet civarında bulunan ve günlük hayatımızda bolca kullandığımız diş fırçası,havlu,yer paspası,tarak gibi banyo malzemelerimiz bol miktarda bakteri barındırmaya başlamaktadır. Ayrıca kesin olmamakla birlikte klozet kapağı açıkken, kullanılan klozet sifonun gücüne bağlı olarak bakteriler 25cm ile 5 metre arasında bir mesafeye etkili şekilde dağılmakta ve bunun sonucunda sağlığımızı tehdit edecek durumlar ortaya çıkmaktadır.
Oluşan tehditlere karşı korunmak için havlularımızı sıklıkla değiştirmemiz önerilmektedir. Kullanılan diş fırçalarının iki veya üç ayda bir değiştirilmesi tavsiye edilmektedir. Banyomuzda bulunan diğer hijyen malzemeleri içinde aynı dikkati göstermemiz uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Özellikle bayanların dış mekanlarda kullandıkları tuvaletlerde, sadece klozet kapağına bağlı temizlik unsurları ayrı bir öneme sahiptir. Sadece oturak yerlerindeki bakterilerin verdikleri zararın yanında klozet kapaklarının hemen yanıbaşında bulunan tuvalet kağıtlarında bulunan bakteri miktarı 150 kat daha fazladır. Buda ciddi bir hastalık unsurudur.
Güncel hayatımızda çok dikkat etmediğimiz bu konu aslında sürekli bizi tehdit etmektedir. Bu konulara çok dikkat etsek dahi başetmemiz mümkün olamamaktadır. Ancak zararlı etkileri azaltmak için yapmamız gerekenler tuvaletten çıkarken klozet kapağını kapatarak sifonu çekmek,bol miktarda vitamin almaya özen göstermek,sporu hayatımızın bir parçası haline getirmek,beslenmemize özen gösterip düzenli beslenmek sayılabilir.